Thursday, August 2, 2012

Pratik Tarçınlı Sütlaç


Malzemeler

1 kg süt3/4 su bardağı pirinç1 su bardağı şeker (isteğe göre ayarlanabilir)2 su bardağı su




Sütü bir tencereye boşaltın, 2 bardak da suyu ekledikten sonra kaynamaya bırakın. Bu arada pirinci yıkayın ve bir kase içerisinde suda bekletin. Süt kaynadıktan sonra içine suyunu süzmüş olduğunuz pirinci ilave edin. Taşmasını önlemek için ara ara karıştırın. Pirinçler pişince şekerini ilave edin, 5-10 dk kıvama gelinceye kadar kaynatmaya devam edin. Kendi damak zevkinize göre tadına bakarak şeker miktarını ayarlayıp, değiştirebilirsiniz. Pirinçler yeterince piştiğinde çok fazla koyulaştırmadan kaselere paylaştırın, zaten kendisi soğudukça koyulaşacaktır. Soğuduktan sonra üzerine tarçın serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.




Kategoriler: Annemin Tarifleri, Sütlü Tatlılar, Tatlı Tarifleri Etiketler: kolay sütlaç tarifi, pirinç, pratik sütlaç tarifi, şeker, su, süt, sütlaç, sütlaç tarifi, sütlü tatlı, Sütlü Tatlılar, tarçınlı sütlaç tarifi, Tatlı Tarifleri


No comments:

Post a Comment