Monday, August 13, 2012

Barbunya Printaniye Tarifi






































Barbunya Printaniye



MALZEMELER

1 kg barbunya

4 adet domates

1 adet patlican

3 adet patates

1/3 bardak zeytinyag

Yarim demet maydanoz

3 dis sarimsak

3 tane yesil sivribiber

1 tatli kasik kekik

1 adet defne

Yeteri kadar tuz, karabiber

YAPILIŞI

Baliklari temizleyip yikayin. Tüm soyulmus patlican ve patatesleri 1

parmak kalinlikta yuvarlak dilimlere, sogan, sarimsak, yesilbiber ve 2

domatesi de ufak parçalara dograyip firin tepsisine veya güvece

yerlestirin. Kiyilmis maydanoz, defne, kekik, tuz, karabiber, zeytinyag

ve limonu da ilave edin. Bunlarin üzerine barbunyayi yariya kadar gömerek

yerlestirin. Orta isili bir firinda pisirin. Limon ilavesiyle servise sunun.

No comments:

Post a Comment