Monday, July 30, 2012

Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Tarifi

Elma Ve Havulu rmik Tatls

Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Hazırlamak İçin İhtiyacınz Olan Malzemeler


  • 4 tane yumurta

  • 2 tane portakal

  • 4 tane sert elma

  • 2 tane havuç

  • 4 çorba kaşığı esmer şeker

  • 3 çay bardağı süt

  • 2 kahve fincanı irmik

  • 4 tane yumurta akı

  • 1 çorba kaşığı margarin

  • Tuz


Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısının Hazırlanışı


  • Öncelikle portakalların suyunu sıkın ve bir portakalın kabuğunu rendeleyin

  • Havuçları iri rendeleyin.

  • Elmaları soyup, ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın.

  • 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.

  • Süt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.

  • Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin.

  • Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip, kar haline gelinceye kadar çırpın.

  • Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.

  • Fırın kalıbını yağlayıp, bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin.

  • Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.

  • Önceden ısıtılmış fırına verip, pişirin.

  • Afiyet olsun.

Not:45 dk ve 8 kişilik

No comments:

Post a Comment