
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısı Hazırlamak İçin İhtiyacınz Olan Malzemeler
- 4 tane yumurta
- 2 tane portakal
- 4 tane sert elma
- 2 tane havuç
- 4 çorba kaşığı esmer şeker
- 3 çay bardağı süt
- 2 kahve fincanı irmik
- 4 tane yumurta akı
- 1 çorba kaşığı margarin
- Tuz
Elma Ve Havuçlu İrmik Tatlısının Hazırlanışı
- Öncelikle portakalların suyunu sıkın ve bir portakalın kabuğunu rendeleyin
- Havuçları iri rendeleyin.
- Elmaları soyup, ince ince dilimleyin ve portakal suyu ile ıslatın.
- 4 Adet yumurta ve şekeri krema haline gelinceye kadar çırpın.
- Süt, irmik ve portakal kabuğu rendesini ilave edip, karıştırın.
- Elde ettiğiniz yumuşak hamura havuç rendesini ekleyin.
- Yumurta aklarına bir tutam tuz ilave edip, kar haline gelinceye kadar çırpın.
- Hamura yavaş yavaş ilave ederek karıştırın.
- Fırın kalıbını yağlayıp, bir kat elma bir kat hamur şeklinde döşeyin.
- Malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın.
- Önceden ısıtılmış fırına verip, pişirin.
- Afiyet olsun.
Not:45 dk ve 8 kişilik
No comments:
Post a Comment